Over mij

Sinds december 2018 ben ik gediplomeerd lachtherapeute. Sinds december 2017 ben ik internationaal gecertificeerd lachyoga leider. En sinds oktober 2012 gecertificeerd ervaringsdeskundige met jaren werkervaring in GGZ en verslavingszorg en zelfhulp.

Kijk ook eens op mijn andere websites: www.terugnaarjebron.nl en www.karunavasantha.nl

(On-)Genoegen
Ondanks dat er nare dingen gebeuren, kan je er voor kiezen en jezelf trainen om je goed te voelen in het hier en nu.
Ongenoegen ontstaat vaak als je iets (heel graag) wilt en je daar niet naartoe beweegt, of er zelfs vanaf gaat. Dus doe jezelf het genoegen om iets te willen en jezelf daar bewust naartoe te bewegen.
Het hoeft zich niet onmiddellijk te manifesteren of supersnel te gaan, zolang je je maar erop kan verheugen en daardoor plezier kan hebben op weg daar naartoe!
En door problemen onderweg ontstaan weer nieuwe wensen waar je jezelf naartoe kan bewegen, zodat je in een positieve beweging of flow blijft. Want hoe fijn is het als je opeens helder krijgt wat je niet wilt en wat je dan wel wilt. En dat je naar de richting van je keus toe kan bewegen.
Verleg dus bewust je punt van aandacht door je (anders) te focussen en je te wentelen in de positieve gevoelens die dit uitzicht (op je wensvervulling) oproept.

Iemand zei me laatst dat het heel reëel is als je meeste dagen grijs, oninteressant en saai zijn. En hier ben ik het niet mee eens, je kan jezelf een levensstijl aanleren waar je wel vervulling voelt, geluk ervaart en je jezelf voornamelijk goed voelt! Ik heb zelf 22 jaar anti-depressiva geslikt en ben gelukkig er al een paar jaar vanaf en was ook jaren verlamt door ptss, maar voor mij is alles nu zo anders.

Ik ervaar elke dag wel een (of meerdere) geluksmoment(en); als ik iemand help, lach, iets moois creëer of zie, hoor of voel, geniet, iets bij leer, of een leuk contact heb. En als ik het niet uit mn dag kan halen creëer ik het zelf door te lachen, in mn fantasy te spelen of haal ik het uit een mooie meditatie. Nou heb ik natuurlijk net als iedereen ook echt rot momenten, ik zat in langdurig, complex en meervoudig trauma, heb tegenslagen en obstakels die ik steeds moet overwinnen en daar gaat ook veel energie, tijd en werk in zitten…maar het gevoel van “I am in love with life” overheerst en daar kies ik dan ook bewust voor (,om daar de meeste aandacht aan te schenken) en daar speelt dankbaarheid voor mij een grote rol in. Ook het leren van uitdagingen houdt voor mij nooit op en ik ben hongerig naar kennis en om dat door te geven en ik ben gretig naar het leven met al zijn facetten. Het integreren van de lach in mijn leven helpt mij ook dagelijks, het is een soort religie voor mij geworden.


“Het mooiste cadeau aan jezelf is je bewust goed te gaan voelen. “

Ben je benieuwd geworden naar wat ik voor je kan betekenen? Doe dan een keer mee met lachyoga of vraag een intakegesprek aan voor lachtherapie/ mind-reset, hypnose of NLP, een nummeroscopisch consult, workshop, of een coachingsgesprek vanuit mijn ervaringsdeskundigheid.

Alvast hartelijk bedankt – Karuna Vasantha

Wilt u direct contact? App me hier!